Norges Røde Kors

Telenor og Norges Røde Kors samarbeider om prosjektene «Bruk Hue» og «Kors på halsen»

Nyhetsarkiv
8:48am - 29 Aug 13
 
"BRUK HUE"-appen ble lansert 29. august under turnéåpningen i Sandefjord med barne- og likestillingsminister Inga Marte Torkildsen i spissen.
8:44am - 29 Aug 13
 
Under Bruk hue-kampanjen på Bugården skole i Sandefjord i dag sto lanseringen av en ny app sentralt.
10:28pm - 1 Sep 11
 
To av tre barn svarer at de selv eller noen de kjenner har opplevd mobbing på mobil eller sosiale medier.
nyhetsarkiv
Media-galleri
Bilder

Artikkel
Norges Røde Kors

Slik samarbeider Telenor og Røde Kors

Telenor har et nært samarbeid med Røde Kors-prosjektene Bruk Hue og Kors på halsen.

Bruk Hue

I kampanjen Bruk Hue settes det fokus på utfordringene rundt digitale kommunikasjonsmidler og mobbing.
Undersøkelser viser at mobbing som skjer på nett og mobil kan oppleves som verre enn vanlig mobbing – ansikt til ansikt. I tillegg sier mange at det er lettere å si noe negativt eller sårende når man ikke står ansikt til ansikt, men er skjult bak en nettprofil eller en tekstmelding.

Derfor har Telenor, Medietilsynet, Røde Kors og Barnevakten gått sammen om en felles innsats mot digital mobbing. Bruk Hue har besøkt flere hundre ungdomsskoler i alle Norges fylker, og viser at det nytter å ta opp kampen mot digital mobbing:

• Tre av fire elever spør nå om lov før de legger ut bilder av andre, ni av ti vet hva de skal gjøre for å unngå digital mobbing og like mange vet hvor de kan henvende seg for å få hjelp etter at Bruk Hue har vært på besøk.

• 85 prosent av foreldrene diskuterer digital mobbing hjemme etter å ha deltatt på Bruk Hue foreldremøtet, og ni av ti lærere har allerede, eller skal, diskutere digital mobbing i klassen

Les mer om Bruk Hue

Kors på Halsen

I tillegg samarbeider vi om Kors på Halsen, hvor unge under 18 år kan ringe, maile eller chatte med en voksen om det som kan være vanskelig.

Kors på halsen er altså et sted hvor alle under 18 år kan diskutere med hverandre og lese om temaer som er aktuelle for barn/ungdom. Hvis du vil snakke med en voksen kan du ringe, chatte eller sende en mail. Ingen tema er for store, og ingen for små!

Les mer om Kors på halsen

Les mer om Norges Røde Kors

rode-kors-logo_260