Norges Idrettsforbund

Telenor og Norges idrettsforbund samarbeider om prosjektet «brukt mobil nye muligheter»

Nyhetsarkiv
8:27am - 13 Sep 13
 
Se hvordan det gikk da miljøvernminister Bård Vegar Solhjell, Berit Svendsen og Vestby håndballjenter samlet inn brukte mobiltelefoner.
8:30am - 29 Aug 13
 
Miljøvernminister Bård Vegar Solhjell og Telenors Berit Svendsen, gikk onsdag dør til dør med Vestby Håndballs 10-årslag for å samle inn ...
8:29am - 2 May 11
 
Vil samle inn 8000 mobiler i Oppland.
3:44pm - 12 Apr 11
 
Idrettslag over hele landet samler inn brukte mobiltelefoner i samarbeid med Telenor for å sikre seg verdifulle dugnadsinntekter og for å skape et ...
nyhetsarkiv
Media-galleri
Bilder

Artikkel
Norges Idrettsforbund

nif-logoGjennom Telenors returprogram for mobiltelefoner, «brukt mobil nye muligheter», har vi etablert en egen innsamlingskanal sammen med vår samarbeidspartner Norges idrettsforbund.

Telenor er Norges største mobiloperatør, og selger mange mobiltelefoner årlig. Dette er en konsekvens som Telenor tar på alvor. I Norge er vi generelt ikke så flinke til å resirkulere småelektronikk – deriblant mobiltelefoner. Anslagsvis ligger det et sted mellom 10 og 13 millioner mobiltelefoner i skuffer og skap i de norske hjem – og der hører de ikke hjemme.

Mange av mobiltelefonene som vi i Norge ikke bruker lenger, er attraktive på bruktmarkedet i Asia og Afrika, og over 90 % av delene i en mobiltelefon kan gjenvinnes. Dette vil redusere behovet for såkalte konfliktmineraler som brukes i produksjon av nye telefoner. I tillegg inneholder mobiler miljøgifter som skal håndteres forsvarlig. Derfor er det viktig for Telenor å bidra til at flest mulig mobiltelefoner samles inn.

Gjennom Telenors returprogram for mobiltelefoner, «brukt mobil – nye muligheter», har vi etablert en egen innsamlingskanal sammen med vår samarbeidspartner Norges idrettsforbund. Ved å engasjere idrettslag over hele landet til å banke på dører i sitt nabolag, har vi og idretten gjennom innsamlingsrunder samlet inn over 450.000 mobiltelefoner. Dette har gitt over 16 millioner kroner til de deltakende idrettslagene.

Før vårt samarbeid med Norges idrettsforbund ble det bare samlet inn rundt 30.000 telefoner årlig i Norge.

Mer informasjon om «brukt mobil – nye muligheter» finner du på:

Telenor: Vårt samfunnsansvar

Norges idrettsforbund: Mobilretur

Les mer om Norges Idrettsforbund