Nobels Fredsenter

Nobels Fredssenter presenterer fredsprisvinnerne og deres arbeid og historien om Alfred Nobel.

Nyhetsarkiv
Ingen relaterte nyheter funnet
Media-galleri
Bilder

Artikkel
Nobels Fredssenter

Nobels Fredssenter presenterer fredsprisvinnerne og deres arbeid og historien om Alfred Nobel. Senteret er en arena for debatt og refleksjon om aktuelle temaer som krig, fred og konfliktløsning.

image004

Fredssenteret arbeider i et skjæringspunkt mellom politikk og kultur, og har blitt internasjonalt anerkjent særlig for sin satsing på dokumentarfotografi og interaktiv teknologi. Skiftende utstillinger, morsomme digitale løsninger samt engasjerende filmer og foredrag bidrar til å skape et variert og magisk opplevelsessenter.

Nobels Fredssenter ble åpnet av Kong Harald 11. juni 2005. Åpningen inngikk i det offisielle programmet for hundreårsmarkeringen av unionsoppløsningen mellom Sverige og Norge.

Den britiske arkitekten David Adjaye har utformet Nobels Fredssenter. Bygningen er fredet, og dette satte begrensninger i forhold til mulige ombygninger. Adjaye utviklet derfor konseptet “rom-manipulasjon” (spacial manipulation) der han på sin særegne måte bruker flater, farger og materialer for å omforme bygningens interiør. David Small i Small Design Firm (Boston, USA) jobbet sammen med Adjaye for å skape de høyteknologiske installasjonene.

Styret i den uavhengige stiftelsen velges av Nobelkomiteen. Senteret er plassert på Rådhusplassen i Oslo, i hovedbygningen for den gamle Vestbanestasjonen.

Styreleder er Olav Njølstad , mens direktør er Liv Tørres. Fredssenteret er finansiert gjennom en kombinasjon av privat og offentlig støtte. Hovedsponsorer er Hydro, Telenor Group, Orkla og ABB.

Mer om Nobels Fredssenter

nobel-fredssenter-logo