Telenors kunstsamling

Kunst kan være inspirerende og oppmuntrende, men også urovekkende og provoserende.

Nyhetsarkiv
Ingen relaterte nyheter funnet
Media-galleri
Bilder

Artikkel
Telenors Kunstsamling

image002

Kunstsamlingen består av mer enn 700 verk av internasjonale samtidskunstnere med potensial til å gjøre seg bemerket på den internasjonale kunstarenaen. Den omfatter både faste og flyttbare installasjoner og kunstverk.

Les mer om Telenors satsing på kultur:

http://www.telenor.com/no/om-oss/kunst-og-kultur/

Se vårt digitale galleri der man kan lese mer om de enkelte verkene og de sentrale kunstnerne

http://www.telenor.com/art-collection/

Telenor Fornebu – en kunstopplevelse

Når man kommer inn og går rundt i Telenors hovedkvarter utenfor Oslo, er det nesten som å besøke et galleri for internasjonal samtidskunst.

På Telenortorget er de mangefargede søylene til den franske kunstneren Daniel Buren omgitt av skrånende fasader i glass og stål; varmt lys fra den andre siden av Oslofjorden avdekker en gigantisk skulptur i aluminium inne i kontorbygningen (”Half an Angel” av Maria Miesenberger), og fra Jenny Holzers tekstinsatllasjon strømmer provoserende utsagn fra de røde LED-lysene langs hovedfasaden.

Samme hvor du ser, vil Telenor Fornebu forbløffe deg med sitt monumentale, men likevel dypt personlige estetiske uttrykk.

Anne-Karin Furunes: Mannsportrett (Portrait of a Man), 2000. Embellishment at Kokstad, Bergen. (©Furunes/BONO)

Anne-Karin Furunes: Mannsportrett (Portrait of a Man), 2000. Embellishment at Kokstad, Bergen. (©Furunes/BONO)

Lokal kunst, globalt nettverk

Telenor begynte systematisk å samle internasjonal samtidskunst i 1998. Enkeltstående kunstverk kan lånes ut til andre selskaper i Telenor-konsernet, og til gallerier og museer. De lokale organisasjonene er imidlertid ansvarlige for innkjøp av kunst til å dekke egne behov. Kunsten bør være av samme høye kvalitet og museumsstandard som Hovedsamlingen i Norge.

Vi vil at kunst skal prioriteres i alle landene vi opererer i, slik det for eksempel gjøres i Ungarn og Serbia. Både Telenor Ungarn og Telenor Serbia er aktivt engasjert i kunst og kulturaktiviteter, og har kunstsamlinger som stadig vokser.

Nobuyoshi Araki: Flower Rondo, 2002. Photography. (©Araki)

Nobuyoshi Araki: Flower Rondo, 2002. Photography. (©Araki)

Et estetisk arbeidsmiljø

Vi liker å ta vare på våre ansatte ved å omgi dem med kunst. Visjonen vår er å inspirere folk med kunst av museumskvalitet, men plassert i og rundt på arbeidsplassen i stedet for på et museum eller i et galleri. I salene og i foajeer, trapper, restauranter og møterom er det faste og flyttbare installasjoner som skaper et genuint estetisk miljø både ansatte, kunder og publikum generelt kan nyte godt av.

Og det virker. Ifølge en undersøkelse som ble gjennomført av SINTEF, er de ansatte blitt mer tilfreds med sitt fysiske arbeidsmiljø etter at det nye hovedkvarteret åpnet i 2002.