Telemuseet

Telemuseet har sin hovedutstilling i Oslo og 13 lokale utstillinger rundt i Norge.

Nyhetsarkiv
Ingen relaterte nyheter funnet
Media-galleri
Bilder

Artikkel
Telemuseet

Telemuseet har sin hovedutstilling i Oslo og 13 lokale utstillinger rundt i Norge. Museet var tidligere en del av Telenor, men er nå en frittstående stiftelse. Telenor gir museet økonomisk støtte til drift og utvikling.

Les mer om Telemuseet:

www.telemuseum.no

Telemuseet har flyttet til Kjelsås stasjon

image006

Telemuseets administrasjon har flyttet inn i den gamle fredede stasjonsbygningen på Kjelsås – 200 meter fra vår hovedustilling.

Med nyoppussede flotte lokale, gleder vi oss til å ta fatt på 2013. Vårt viktigste arbeid dette året vil være oppstart på fornyingsarbeidet i Telemuseets utstilling på Teknisk Museum.

Kjempe på flere tonn flyttet til Telemuseet

image004

Telemuseet har flyttet Norges eldste automatiske telefonsentral fra 1921 fra Grünerløkka til museets hovedutstilling på Kjelsås i Oslo.

Telefonsentralen betjente opprinnelig abonnentene på Frogner i Oslo. Nå kan alle se klenodiet utstilt på Telemuseet.

Utstilling om telefonkiosken 80 år

Den røde telefonkiosken har gjennom 80 år vært Norges mest fullkomne funkisbygning, og den har stor verdi som del av vår felles estetiske og historiske bevissthet.

Likevel står telefonkiosken i fare for å miste det mest grunnleggende prinsippet ved funksjonalismen: Et likeverdig forhold mellom form og funksjon!

Med denne utstillingen ønsker Telemuseet å inspirere både barn og voksne til å tenke ut nye, spennende bruksområder for designikonet, til nytte og glede for kommende generasjoner.

 image005